неділю, 4 травня 2014 р.

Завдання для третьої групи

1. Теорії держави  та права. Визначте  5, які  вам здаються  найбільш ймовірними. Свою думку  обгрунтуйте.
2. Порівняйте  поняття :  орган державної  влади, орган  місцевого  самоврядування
3. Визначте  форму  держави
 штати мають значну автономію уряду, законотворчої діяльності, суспільної безпеки і оподаткування. Уряд штату очолює губернатор (governador), вибраний прямим голосуванням, кожний штат має свій законодавчий орган (assembléia legislativa).
Кожний штат поділяється на муніципалітети (municípios), кожний із своєю власною законодавчою радою (câmara de vereadores) і мером (prefeito), яка автономні і ієрархічно незалежні ні від центрального уряду, ні від уряду штату.
Багато муніципалітетів в свою чергу діляться на округи (distritos) які не мають політичної або адміністративної автономії. Група кількох муніципалітетів має назву муніципального району comarca.
Як має бути успадковане майно Гнатом та Галиною?
4. Опишіть рівні цивільної дієздатності фізичної особи
5. Розкрийте стадії законодавчого процесу.
6. Задача: Людмила та Феодосій уклали шлюб у 2000 році. До січня 2005 року вони набули право власності на квартиру та право власності на автомобіль. У січні 2005 року Феодосій уклав шлюб із домогосподаркою Валентиною, яка знала про те, що Феодосій перебуває у шлюбі із іншою жінкою. Проживаючи разом з січня 2005 року із Валентиною, у квітні 2006 року Феодосієм було придбано земельну ділянку. У січні 2007 року Людмила померла. У лютому 2009 року Феодосій і Валентина, яка і далі ніде не працювала, придбали меблевий гарнітур. 20 січня 2010 року Феодосій та Валентина загинули в автомобільній катастрофі. На майно, що залишилося після їхньої смерті претендували син Людмили та Феодосія Гнат і позашлюбна донька Валентини Галина.


Як має бути успадковане майно Гнатом та Галиною?

9 коментарів:

  1. https://docs.google.com/document/d/160DauGnZjsUs0vJR1Ert-13Y9Memt8vAhzNq1UxXLlk/edit?usp=sharing

    ВідповістиВидалити
  2. https://docs.google.com/file/d/0B5C18UZcl4bZMVpUSjZWUnMzc0k/edit

    ВідповістиВидалити
  3. https://docs.google.com/document/d/1hyQRwYRqibhpiYEnnFP2EcasT3uU5uVTM4fkaFaQfog/edit?usp=sharing

    ВідповістиВидалити
  4. я не приймаю гугл док, я хочу бачити відповіді тут в колментарях, зробіть кожну відповідь в окремий коментар

    ВідповістиВидалити
  5. Анна Мироненко20 травня 2014 р. о 10:26

    1. Теологічна (Teos - Бог) - все в світі створив Бог.
    Патріархальна - держава створена за подобою сім’ї.
    Договірна - держава виникла в наслідок суспільного договору: одні погодились керувати, інші - підкорюватись.
    Насильство - за рахунок завоювувань нових територій.
    Психологічна - з психологічних потреб людей керувати або підкорятись.
    Органічна - народжується, розвивається, помирає, як і будь-який організм.
    Технократична - результат розвитку наук та екологічного виробництва.
    Історико-матеріалістична/соціально(класово)-економічна - тому що виникла майнова нерівність, створилися класи. Держава - механізм пригнічення бідних.
    Космічна (інопланетна) - вигадали НЛО.
    Сокральна (харизматична) - віра в божественну силу носіїв влади.
    Мусульманська - Аллах створив все і Магамет його пророк.

    Я б об’єднала кілька теорій у послідовний ланцюжок: перша ланка - насильство (тобто завоювання територій для майбутньої держави), друга - психологічна (тобто люди на підсвідомому рівні розуміли, що комусь треба всім керувати), третя - договірна (люди самі обрали на їхню думку відповідальних), четверта, як наслідок скоріш, - патріархальна (утворилося щось на кшталт сім’ї) і п’ята - історико-матеріалістична (коли почали утворюватися класи).


    2. Орган державної влади вирішує питання на державному рівні та обираються усыма громадянам держави, а орган місцевого самоврядування утворюється та обирається територіальною громадою та виршуює питання мысцевого значення.

    3. Федеративна Республіка

    4. Громадянська дієздатність фізичної особи - фізична особа розуміє значення своїх дій та може керувати ними. Своїми діямиможенабувати собі громадянські права і самостійно їх здійснювати.
    Часткова громадянська дієздатність фізичної особи, що не досягла 14-и років - має право самостійно здйснювати дрібні побутові угоди та особисті права.
    Неповна громадянська дієздатність фізичної особи у віці від 14-и до 18-и років - має право самостійно керувати своїм заробітком, здійснювати угоди погоджені з батьками.

    5. Стадії законодавчого процесу:
    - подання законопроекту до парламента;
    - попередній розгляд і обговорення законопроекту у комітетах парламенту;
    - обговорення, прийняття рішень щодо законопроекту на засіданнях Верховної Ради України, тобто прийняття закону або відхилення законопроекту;
    - підписання, офіційне оприлюднення закону та набрання ним чинності (обов'язково включає процесуальні дії Президента України, оскільки саме за його підписом закон оприлюднюється, за умови що цей закон не ветований ним).

    6. Дані правовідносини регулюються Цивільним та Сімейним Кодексами України.
    Шлюб Феодосія та Валентини не є дійсним, оскільки його попередній шлюб з Людмилою не був розірваний.
    Після смерті Людмили квартиру та автомобіль отримують Гнат та Феодосій, по ½.
    Після смерті обох батьків Гнат має успадкувати квартиру, машину, ½ меблевого гарнітуру. Оскільки Галина не є спадкоємицею Феодосія, тому що не має з ним кровного зв’язку, то успадковує все, що належало Валентині, а саме - ½ гарнітуру.
    Якщо у судовому порядку буде встановлено факт проживання однією сім’єю Валентини і Феодосія, то доля земельної ділянки така:
    оскільки шлюб з Людмилою не розірваний, то земельна ділянка належала по ⅓ Феодосію, Людмилі ті Валентині. Після смерті Людмили її частину земельної ділянки отримують Гнат та Феодосій, тобто Гнат має ⅙, Феодосій - 3/6, Валентина - 2/6 (або ⅓).
    Отже, якщо за позовом Галини судом буде встановлено факт проживання однією сім’єю Феодосія та Валентини, то після смерті Валентини Галина успадкує, окрім ½ меблевого гарнітуру, також і ⅓ земельної ділянки.

    ВідповістиВидалити
  6. Виктория Моисеева27 травня 2014 р. о 10:48

    1. 1.Теологічна теорія
    Одною з найдавніших теорій походження держави є теологічна теорія. Вона полягає в тому, що походження і існування держави є результатом виявлення волі Бога. ( Фома Аквінський)
    2. Патріархальна теорія
    Патріархальна теорія походження держави і права трактує виникнення держави як результат історичного розростання патріархальної сім'ї: сім'я — сукупність сімей (селище) — сукупність селищ (держава). Аристотель
    3. Договірна теорія
    Договірна теорія або теорія суспільного договору ґрунтується на ідеї походження держави в результаті угоди (договору) як акта доброї волі людей (які до цього знаходились в «природному», первинному стані), згоді про те, що одні будуть управляти, а інші - виконувати їхні управлінські рішення. ( Г. Гроций, Б.Спіноза, Т.Гоббс, Ж.-Ж. Руссо, А.Н. Радищев, Дж. Локк, Я. Козельский, І.Кант та інші.)
    4. Теорія насильства
    Теорія насильства пояснює виникнення держави з як результат завоювання одних племен іншими, поневолення одного народу іншим. Представниками теорії були Л. Гумплович, К. Каутський, Є. Дюрінг та ін.
    5. Психологічна теорія
    Найбільш відомий її представник – російський державознавець і правознавець Л.І. Петражицький (1867-1931 рр.). Суть даної теорії полягає в ствердженні психологічної потреби людини жити в межах організованого суспільства, а також в відчутті необхідності колективної взаємодії.
    6. Расова теорія
    Найбільший розвиток і поширення расова теорія набуває в кінці ХІХ – першій половині ХХ століття, вона лягла в основу фашистської політики і ідеології. Зміст цієї теорії складали тези про фізичну і психологічну нерівноцінність людських рас, положення про вирішальний вплив расових відмін на історію, культуру, державний та суспільний устрій, про розділення людей на вищу і нижчу раси. ( Ж. Гобіно)
    7. Органічна теорія
    Уявлення про державу як своєрідну подобу людського організму були сформульовані ще давньогрецькими мислителями. Платон, наприклад, порівнював структуру і функції держави із здатністю і сторонами людської души. Аристотель вважав, що держава в багатьох відношеннях нагадує живий людський організм, і на цій основі відмовлявся від можливості існування людини як істоти ізольованої.
    8. Соціально-економічна теорія
    Найбільш розповсюдженою теорією виникнення держави є соціально-економічна або класова (марксистська) теорія. Матеріалістична теорія виходить з того, що держава виникла в силу економічних чинників – суспільного поділу праці, виникнення додаткового продукту і приватної власності, а потім розколу суспільства на класи з різними економічними інтересами. (Ф. Енгельс, К.Маркс)
    9. Космічна теорія
    Виникнення держави пов'язане із завезенням на Землю політичної організації суспільства з Космосу іншими цивілізаціями.
    10. Мусульманська теорія
    Аллах створив все і Мухамед його пророк.

    Мені здається, що більш ймовірні теорії це : теорія насильства(спочатку землі завойовували), психологічна теорія (люди зрозуміли, що потрібно все тримати у контролі, тобто комусь командувати, комусь – підкорятися, далі договірна теорія (вже тоді почали вирішувати кому командувати, кому підкорятись, вибравши найсильніших), четверта теорія – соціально-економічна(почали розподіляти працю, а там уже і розкололись на класи з різними економічними інтересами, і остання ймовірна теорія – патріархальна.

    ВідповістиВидалити
  7. Виктория Моисеева27 травня 2014 р. о 10:49

    2. Органи державної влади — це ланка (елемент) механізму держави, що бере участь у виконанні функцій держави й наділений при цьому владними повноваженнями. Вирішує питання на державнму рівні та обирається всіма громадянами держави.
    Органи місцевого самоврядування - відносно самостійні виборні органи публічної влади і громадського управління, що реалізують гарантовані законом права (можливості) територіальних спільностей громадян самостійно, під свою відповідальність, вирішувати всі питання місцевого значення, діючи в межах закону і виходячи з інтересів населення. Вирішують питання місцевого значення і обирається місцевою громадою.
    3.Ці ознаки притаманні Федеративній Республіці.
    4. Дієздатність, як і правоздатність - це також здатність особи, але вже не природна властивість як така, а готовність до здійснення визначених дій і вчинків, передбачених законом, що становлять права і обов'язки фізичної особи.
    Якщо правоздатність фізичної особи виникає в момент її народження і припиняється зі смертю, то дієздатність вини¬кає з моменту досягнення певного віку. Іноді з огляду на певні життєві обставини особа може її втрачати цілком або частково. Однак тимчасова відсутність у фізичних осіб діє¬здатності не означає, що вони не можуть виступати як суб’єкти цивільного права. Відсутність у них дієздатності компенсується діями їх законних представників—батьків, усиновителів, опікунів і піклувальників.
    Повна дієздатність виникає з настанням повноліття, тобто після досягнення 18-річного віку. Водночас у випад¬ках, коли законом дозволяється одружуватися до досягнен¬ня 18-річного віку, громадянин, який не досяг цього віку, набуває дієздатності в повному обсязі з моменту одруження.
    Неповною дієздатністю володіють особи віком від 14 до 18 років.
    Мінімальну дієздатність мають особи, які не досягли 14 років.
    Обмежена дієздатність може бути встановлена судом для особи, яка внаслідок зловживання спиртними напоями або наркотичними засобами ставить себе і свою сім’ю у тяжке матеріальне становище. Така особа може укладати угоди щодо розпорядження майном, а також одержувати заробітну плату, пенсію чи інші-види доходів і розпоряджатися ними лише за згодою піклувальника, за винятком дрібних побуто¬вих угод. З припиненням зловживання спиртними напоями або наркотичними засобами суд скасовує обмеження її діє¬здатності.
    Недієздатною визнається судом особа, яка внаслідок душевної хвороби чи недоумства не може розуміти значен¬ня своїх дій або керувати ними. Над недієздатною особою встановлюється опіка, і від її імені угоди укладає опікун. У разі видужання або значного поліпшення здоров’я фізичної особи, визнаної недієздатною, суд поновлює її в дієздатності.

    ВідповістиВидалити
  8. Виктория Моисеева27 травня 2014 р. о 10:50

    5. Законодавчий процес являє собою сукупність юридично значущих дій, пов’язаних між собою. Він включає такі стадії:
    передпроектна стадія стадія законодавчої ініціативи — внесення пропозиції прийняти новий або внести зміни до діючого закону, що виходить від осіб чи установ, яким надано таке право
    проектна стадія:
    а) ухвалення рішення про підготовку законопроекту
    б) доручення розробити законопроект
    в) розробка законопроекту і його попередня експертиза
    г) внесення законопроекту до парламенту, ухвалення його до розгляду:
    попереднє обговорення законопроекту в парламентських профільних комітетах і спеціальних комісіях
    розгляд альтернативних законопроектів
    д) в разі необхідності — винесення законопроекту:
    на обговорення широкого кола кваліфікованих спеціалістів — проведення парламентських слухань, конференцій, “круглих столів” тощо
    на всенародне обговорення
    3) стадія ухвалення законопроекту:
    а) обговорення і схвалення основних положень законопроекту
    б) обговорення і схвалення законопроекту постатейно
    в) обговорення і схвалення законопроекту в цілому
    4) засвідчувальна стадія:
    а) підписання закону спікером парламенту та передача його на розгляд главі держави
    б) санкціонування (розгляд та підписання) закону главою держави
    5) промульгація (від лат. promulgatio — публічне оголошення) закону:
    а) підготовка і видання уповноваженим органом (парламентом або главою держави) спеціального акта про введення закону в дію
    6) включення закону до державного реєстру нормативних актів, де вказується наданий йому реєстраційний номер
    в) публікація закону в офіційних друкарських виданнях
    б) набрання чинності законом.

    6.Ці правовідносини врегульовуються Сімейним та Цивільним Кодексами України.
    Так як, шлюб Феодосія з Людмилою не був розірваний, шлюб Феодосія з Валентиною вважається не дійсним.Після смерті батьків Гнат має успадкувати автомобіль, квартиру та ½ меблевого гарнітуру, натомість Галина в зв’язку зі смертью своєї матері - Валентина, має успадкувати те, що мала Валентина, тобто ½ меблевого гарнітуру.
    Якщо під час судового порядку буде встановлено спільне проживання Феодосія та Валентини, то земельна ділянка розподіляється так: оскільки шлюб з Людмилою був не розірваний, то вона також має право на цю ділянку, тобто розподіляється вона між Людмилою, Феодосієм та Валентиною по ⅓ , Після смерті Людмили її частину земельної ділянки отримують Гнат та Феодосій, тобто Гнат має ⅙, Феодосій - 3/6, Валентина - 2/6 .
    Можна зробити висновок, якщо за позовом Галини буде встановлено проживання її матері з Феодосієм, то після смерті Валентини ГАлина успадкує ще ⅓ земельної ділянки.

    ВідповістиВидалити
  9. “Я надзвичайно задоволений послугою позики пана Лі, і ваші пропозиції допомогли мені отримати дуже вигідну угоду на житло. Я був би радий рекомендувати ваші послуги своїм друзям, які шукають позику ».
    Не шукайте нікуди більше, якщо ви шукаєте позику. Містер Лі найкращий. Я настійно рекомендую його послуги. Найкраще, що я коли-небудь мав задоволення працювати з його низькою ставкою позики. ”Це містер Лі Контакт, якщо хтось тут шукає позику. Whatsapp: + 1-989-394-3740. & Електронна адреса: 247officedept@gmail.com

    ВідповістиВидалити