неділя, 11 липня 2010 р.

За час шостої сесії Рада ухвалила 135 законів

У період шостої сесії, яка тривала з 2 лютого по 10 липня, Верховна Рада України ухвалила в цілому 135 законів.
Як повідомляє прес-служба ВР з посиланням на спікера Володимира Литвина, на цій сесії передбачалося підготувати і внести на розгляд 1473 питання. Були також додатково внесені 83 законопроекту.
За 51 день пленарної роботи (минуло 72 ранкових і вечірніх пленарних засідання) депутати змогли обговорити і ухвалити відповідне рішення з 771 питання.


Також було проведено три парламентських слухання з реформування законодавства про місцеві вибори, впровадження 12-річної загальної середньої освіти та з питань бюджетної політики на 2011 рік, а також 25 лютого урочисте засідання, присвячене прийняттю присяги новообраним Президентом.
Відзначимо, що новосформований коаліція призначила новий склад Кабінету Міністрів, ухвалила держбюджет і держпрограму економічного і соціального розвитку на 2010 рік, основи внутрішньої і зовнішньої політики, закони про здійснення держзакупівель і про судоустрій і статус суддів, а також про вибори депутатів Верховної Ради Криму, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів. Крім того, парламентарії ухвалили нову редакцію Бюджетного кодексу і цілий ряд інших законів.
Всього ж за сесію були прийняті рішення по 1038 законопроектів, в тому числі прийняті в цілому 135 законів, 86 проектів - у першому читанні, 817 - направлені на доопрацювання, відхилено і знято з розгляду.
У прес-службі відзначили, що тематично переважали питання економічної політики (272 проекту), галузевого розвитку (265) та правової проблематики (253).
Нагадаємо, про закриття шостої сесії парламенту його голова Володимир Литвин оголосив вчора, 10 липня. Тепер, згідно з календарним планом, з 12 по 16 липня депутати будуть працювати в округах і комітетах, а 16 липня о 10 годині відбудеться урочисте засідання парламенту з нагоди 20 річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України.
Сьома чергова сесія Верховної Ради відкриється 7 вересня.

Немає коментарів:

Дописати коментар